Bestefarhuset ligger på Bakken i Blaker, Lillestrøm kommune.
Gårdsnavnet var tidligere Verkensbakken og det lå et teglverk med produksjon på jordet her. Vi, det vil si Tone Huserbråten Høglien og Øyvind Høglien kjøpte stedet av Tones far etter at huset hadde stått tomt i noen år. Vi hadde akkurat blitt ferdig med drømmehuset som vi hadde brukt 6 år på, så var det å begynne på nytt her i 2009 med renovering av det gamle hovedhuset fra 1877.Navnet bestefarhuset oppstod når Tones søster meldte oss på Tv2 og Boligpluss sin konkurranse ”Norges vakreste hjem” i 2011.

Det var Tones bestefar som bodde her under hele hennes oppvekst, så det ble et naturlig valg av navn på stedet.Vi har i over 30 år hatt en brennende interesse for alt som er gammelt. Vi liker å skape noe,og at det skjer noe i bygda. Vi liker å være sammen med mennesker, og er opptatt av hvordan andre har det, og at man bruker dagen på en positiv måte.

Vi har mye nyttig erfaring og har jobbet en del med motivasjon og praktisk læring. Vi vet at en god erstatning til medisiner kan være gårds-og hagearbeid, turer i skogen, omgang med dyr og sosial hygge. Dette gjør underverker for den mentale helsen. Vi vet også at ikke alle er ”skrudd sammen” slik at de passer inn på en skolebenk, men kan trenge andre arenaer og måter for å lære. Vi tror og håper at vi kan tilby økt mestring, inspirasjon, livsglede, motivasjon og læring. Hos oss ser vi det friske i hvert menneske, og vi har tro på det enkle, bare være sammen og ha det hyggelig og morsomt. Gjøre dagen best mulig for seg sjøl, og de rundt.